Un șofer prins băut la volan a câștigat procesul împotriva polițiștilor din Iași


Un șofer prins băut la volan a câștigat procesul împotriva polițiștilor din Iași






Sofer băut la volan
Un șofer pe care polițiștii din Iași l-au identificat și sancționat pe motiv că a condus în timp ce se afla sub influența alcoolului, a câștigat procesul împotriva ofițerilor.
Dumitru Prisăcaru și-a redobândit permisul de conducere și a fost scutit de plata amenzii, după ce i-a convins pe judecători că polițistul care l-a sancționat nu avea, în acel moment, atribuții rutiere, scrie Ziarul de Iași.
Se pare că agentul respectiv nu avea dreptul să-și exercite atribuțiile întrucât ar fi fost implicat într-un scandal, fiind judecat după ce ar fi agresat un bărbat. Atunci când a fost testat, șoferul a avut o alcoolemie de 0,11 la mie în aerul pur expirat.
„Instanţa constată că aparatul etilotest Drager cu care a fost testat petentul este un mijloc tehnic certificat, iar testarea petentului a fost făcută, în aceste condiţii, în mod legal“, se precizează în motivare. În acelaşi document se arată că şoferul a cerut să fie transportat la spital pentru a i se preleva probe biologice, însă poliţistul rutier a refuzat.

Comentarii